A fokhagyma gyógynövény vagy fűszernövény?
Szerintem mindkettő, hisz ha az ételek ízesítésére használjuk, akkor természetesen fűszerként gondolunk rá és úgy alkalmazzuk, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést, fertőtleníti a bélrendszert, enyhíti a megfázásos, légúti panaszokat, akkor bizony gyógynövényként tartjuk számon.
Sokan azért idegenkednek a fogyasztásától mert erős illata étkezés után sokáig érződik és nem csak a leheleten, hanem a bőrön át is.
Tippek, hogyan csökkentsük az időt, amíg fokhagyma"parfümünk" tovaszáll:
fokhagyma fogyasztás után fogmosás:
- majd egy pohár tej
- egy két szem pörkölt kávé elropogtatása
- paradicsommal együtt fogyasztva is lehet tompítani az átható erejű illatot.
Hasznos tippek a fokhagyma felhasználásával kapcsolatosan itt: izesitok.blogspot.com, és hogy mennyi mindenre jó lehet a fokhagyma a nepgyogyaszat.hu weboldalon részletesen is olvashatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése